Zasebnost in piškotki

ZASEBNOSTI

Želimo si, da razumete vrste podatkov, ki jih zbiramo, ko uporabljate to spletno mesto.

Ko uporabljate spletno stran, nam zaupate svoje podatke. Zavedamo se, da je to velika odgovornost, zato si po najboljših močeh prizadevamo za zaščito vaših podatkov katerem posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

Namen pravilnika o zasebnosti vam bo pomagal razumeti, katere podatke zbiramo, zakaj in kako jih lahko posodobite, upravljate, izvozite in izbrišete.

Zbiranje podatkov
Podatki, ki jih zbiramo
Kdaj razkrijemo vaše podatke
Varnostni ukrepi za zaščito podatkov

Podatke zbiramo, da bi zagotovili boljšo storitev, ponudbo in izkušnjo na naših straneh (vsem našim uporabnikom in strankam) – od osnovnih stvari, kot so preference in nastavitve strani, do bolj zapletenih, kot je statistika o obiskanosti, itd. Podatki, ki jih zbira www.fotoin.si in kako se ti podatki uporabljajo, so odvisni od tega, kako uporabljate našo stran in kako upravljate svoje nastavitve zasebnosti. Zbiranje podatkov nam omogoča, da stran, storitve, trgovino in ponudbo nenehno izboljšujemo, tržimo, ter prilagajamo aktualnim smernicam ter potrebam uporabnikov.

Ko ne uporabljate strani oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, vaše podatke zbiramo in hranimo z edinstvenimi identifikatorji, povezanimi z brskalnikom, aplikacijo ali napravo, ki jo uporabljate. Tako lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo našim uporabnikom.

Ko uporabljate stran oz. ostale povezane napredne funkcionalnosti, zbiramo tudi podatke, ki jih shranimo v arhiv in jih obravnavamo kot osebne podatke.

Aplikacija, brskalnik in naprava

Zbiramo podatke o aplikacijah, brskalnikih in napravah, katere uporabljate za dostop do strani – www.pakt.si, te podatke zbiramo, za zagotavljanje funkcij, kot so samodejne posodobitve in npr. zatemnitev zaslona mobilne naprave, ​​če je baterija prazna.

Podatki, ki jih zbiramo, vsebujejo edinstvene identifikatorje, vrsto in nastavitve brskalnika, vrsto in nastavitve naprave, operacijski sistem, podatke o preferencah in nastavitev, ter številko različice aplikacije. Prav tako zbiramo podatke o medsebojnem delovanju aplikacij, brskalnikov in naprav z našim spletnim mestom in storitvami, vključno z naslovom IP, sistemski dejavnosti ter datumom, časom in URL-jem napotitelja za vašo zahtevo.

Te podatke zbiramo, ko se www.pakt.si v vaši napravi poveže z našimi strežniki – na primer, ko obiščete spletno stran ali ko aplikacija samodejno preverja za novimi informacijami (obvestila, novi podatki, posodobitev).

Vaša aktivnost

Podatke o vaši aktivnosti z našim spletnim mestom in storitvami zbiramo, za izboljševanje storitev, strani in trgovine. Podatki o aktivnosti, ki jih zbiramo, lahko vključujejo:

 • izraze, ki jih iščete v iskalniku,
 • oglede in interakcije z vsebino in oglasi,
 • nakupovalno aktivnost,
 • aktivnost na spletnih mestih in aplikacijah tretjih oseb, ki uporabljajo stran.

Podatki o vaši lokaciji

Ko uporabljate našo stran lahko zbiramo podatke o vaši lokaciji, tako vam lahko ponudimo dodatne funkcionalnosti.

Vašo lokacijo je mogoče določiti z različno stopnjo natančnosti:

 • GPS
 • IP naslov
 • Podatki senzorja iz naprave
 • Informacije o stvareh v bližini naprave, kot so dostopne točke Wi-Fi, bazne postaje in naprave Bluetooth

Vrste podatkov o lokaciji, ki jih zbiramo, so delno odvisne od vaše naprave in vašim soglasjem o zbiranju podatkov vaše lokacije. Deljenje vaše lokacije lahko tudi popolnoma izklopite v nastavitvah vaše naprave.

Za zbiranje in shranjevanje podatkov uporabljamo različne tehnologije, vključno s piškotki, oznakami slikovnih pik, lokalno shrambo, kot so shramba brskalnika ali pomnilnik podatkov v aplikacijah, zbirke podatkov in dnevniki strežnikov.

Podatke, ki jih zberemo, z našo storitvijo uporabljamo za naslednje namene:

Zagotavljanje storitve

Vaše podatke uporabljamo za zagotavljanje in obstoj storitve, na primer funkcionalnost spletnega mesta in ostalih storitev.

Vzdrževanje in izboljšavo storitve

Vaše podatke uporabljamo tudi za zagotovitev, da storitev in strani delujejo pravilno, podatke lahko uporabimo za odpravljanje napak in spremljanje izpadov. Vaše podatke uporabljamo za izboljšavo storitve – na primer, z razumevanjem, kje, kdaj in kako se je pojavila napaka, lahko napako hitreje najdemo in jo v najkrajšem času tudi odpravimo.

Razvoj novosti

Podatke, ki jih zbiramo na straneh, lahko uporabimo za razvoj novih funkcionalnosti. Na primer, z razumevanjem, kako uporabljate storitev, lahko opazimo pomanjkljivosti, jih tako v prihodnosti razvijemo in vključimo na stran.

Merjenje učinkovitosti

Podatke za analizo in merjenje uporabljamo za razumevanje uporabe naše strani. Na primer analiziramo podatke o vaših obiskih na naših straneh, da ugotovimo, kako bolj učinkovito izpostaviti oz. prilagoditi vsebino, izdelek – storitev. Uporabljamo tudi podatke o oglasih s katerimi imate interakcije, za razumevanje uspešnosti svojih oglaševalskih akcij. Za to uporabljamo različna orodja, med drugim tudi Google Analytics, Google Tag Manager, Google AdWords, Facebook, Yandex Metrika.

Komunikacija z vami

Podatke, ki jih zbiramo, na primer vaš e-poštni naslov uporabljamo za neposredno interakcijo z vami. Na primer, pošljemo vam lahko obvestilo, če odkrijemo sumljivo dejavnost, recimo sumljiv poskus prijave v administracijo naših strani. Lahko pa vas tudi obvestimo o prihajajočih spremembah ali izboljšavah. In če potrebujete našo pomoč, bomo vodili evidenco o vaši zahtevi, da bi vam pomagali rešiti morebitne težave, s katerimi se soočate.

Zaščita strani, lastnika, upravljavcev, naših uporabnikov in javnosti

Podatke uporabljamo tudi za izboljšanje varnosti in zanesljivosti naših storitev. To vključuje odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufije, zlorabo, varnostna tveganja in tehnične težave, ki bi lahko škodovale strani www.pakt.si, lastnikom, upravljavcem, našim uporabnikom ali javnosti.

Za obdelavo vaših podatkov uporabljamo različne tehnologije. Analizirali bomo vašo vsebino, da bi odkrili zlorabe, kot so nezaželena vsebina, zlonamerna programska oprema in nezakonita vsebina.

Za podatke, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Preden bomo podatke uporabili za namene, ki niso obravnavani v tem pravilniku o zasebnosti, vas bomo zaprosili za soglasje.

Vaše osebne podatke ne razkrivamo z družbami, organizacijami ali posamezniki, razen v naslednjih primerih:

Z vašim soglasjem

Osebne podatke bomo posredovali izven strani – www.fotoin.si samo takrat, kadar imamo vaše soglasje. Če se na primer naročite na obveščanje preko e-pošte in bomo za pošiljanje uporabili zunanjo storitev bomo najprej morali pridobiti vaše dovoljenje.

Pred razkrivanjem kakršnih koli občutljivih osebnih podatkov bomo vedno prosili za vaše izrecno soglasje.

Za zunanjo obdelavo

Osebne podatke damo na voljo svojim povezanim osebam in drugim zaupanja vrednim družbam ali posameznikom, da jih obdelujejo v našem imenu, po naših navodilih ter skladno z našim pravilnikom o zasebnosti in vsemi drugimi ustreznimi ukrepi za zagotavljanje zaupnosti in varnosti.

Iz zakonskih razlogov

Osebne podatke bomo posredovali izven strani – www.pakt.si, samo če smo prepričani, da je dostop, uporaba, hranjenje ali razkritje informacij nujno potrebna za:

 • upoštevanje veljavnih predpisov, zakonodaje, pravnih postopkov ali izvršljivih aktov državnih organov;
 • uveljavljanje veljavnih pogojev strani in storitve, vključno s preiskovanjem morebitnih kršitev;
 • prepoznavanje, preprečevanje ali drugače obravnavanje goljufij, varnostnih ali tehničnih težav.
 • zaščito pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti strani – www.pakt.si, upravljavcev, uporabnikov ali javnosti ter pred škodo na njihovi lastnini, kot to zahteva ali dovoli zakonodaja.

Z javnostjo in z našimi partnerji, kot so založniki, oglaševalci, razvijalci ali imetniki pravic, lahko razkrijemo podatke, ki ne omogočajo osebne prepoznave. Na primer, javno objavimo podatke, ki prikazujejo trende o splošni uporabi naših storitev.

Če bo www.fotoin.si sodelovala pri združitvi, nakupu ali prodaji, bomo še naprej zagotavljali zaupnost vaših osebnih podatkov in obvestili uporabnike, preden se osebni podatki prenesejo ali postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

Spletno mesto – www.fotoin.si je izdelana z močnimi varnostnimi rešitvami, ki nenehno ščitijo vaše podatke. Vpogledi, ki jih pridobimo pri vzdrževanju naših strani in storitev, nam pomagajo odkriti in samodejno blokirati varnostne grožnje, preden vas sploh dosežejo. Če odkrijemo nekaj tveganega, za čemer menimo, da bi morali vedeti, vas bomo obvestili in vam pomagali skozi postopek, ki je potreben, da bi ostali bolje zaščiteni.

Trudimo se, da vas in spletno mesto – www.pakt.si zaščitimo pred nepooblaščenim dostopom do podatkov, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Pri tem med drugim uporabljamo naslednje ukrepe:

 • Med prenosom vaših podatkov uporabljamo šifriranje za ohranjanje vaše zasebnosti.
 • Uporabljamo šifrirane varnostne kopije.
 • Pregledujemo naše postopke zbiranja, shranjevanja in obdelave podatkov, vključno z ukrepi fizičnega varovanja, da bi preprečili nepooblaščen dostop do naših sistemov.
 • Dostop do osebnih podatkov omejujemo na vzdrževalce strani, upravljavce, izvajalce in zastopnike, ki potrebujejo te podatke, da jih obdelujejo. Vsakdo s takšnim dostopom je predmet strogih pogodbenih obveznosti in če jih ne spoštujejo lahko proti njim sprožimo disciplinske postopke ali jim odpovemo pogodbeno razmerje.

IZVOZ IN IZBRIS PODATKOV

Če želite izbrisati svoje podatke, lahko:

Nas kontaktirate in zahtevate izbris določenih podatkov;
Nas kontaktirate in zahtevate izbris vseh podatkov;
Izbrišete piškotke na strani “Piškotki”;
Izbrišete podatke na svoji napravi;

V nekaterih primerih hranimo podatke za omejena obdobja, če je to potrebno zaradi utemeljenih poslovnih ali zakonskih namenov.

Zagotoviti poskušamo, da naše storitve ščitijo informacije pred naključnim ali zlonamernim izbrisom. Zaradi tega lahko preteče nekaj časa od takrat, ko izbrišete določene podatke, do takrat, ko so kopije teh podatkov izbrisane iz naših aktivnih in sistemov za varnostno kopiranje.

PRENOS PODATKOV

Ko prejmemo uradne pisne pritožbe, odgovorimo tako, da stopimo v stik z osebo, ki je vložila pritožbo. Sodelujemo z ustreznimi regulatornimi organi, vključno z lokalnimi pooblaščenci za varstvo podatkov, da rešimo morebitne pritožbe glede prenosa podatkov, ki jih ne moremo rešiti neposredno z vami.

 

PIŠKOTKE

Na tem spletnem mestu uporabljamo piškotke. Omogočajo nam vpogled v način uporabe spletnega mesta, da ga lahko prilagajamo in s tem izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Prosimo oznacite, ce se strinjate z njihovo namestitvijo.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo na vaš racunalnik ali mobilno napravo. Piškotki obicajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je obicajno neko nakljucno generirano edinstveno število.

Piškotki na spletni strani www.fotoin.si skrbijo za boljšo uporabniško izkušnjo in vam omogocajo uporabo spletne strani ter funkcionalnosti na strani (prijava v poslovalnico, ogled videov, deljenje vsebin na družbenih omrežjih) ter zbirajo agregirane informacije o uporabi naše spletne strani.

Piškotki sami po sebi ne omogocajo vaše identifikacije in samo z njimi ni mogoce ugotoviti kdo konkretno ste.

Vaše dovoljenje velja za sledeče domene: www.fotoin.si

Vaše trenutno stanje: Dovoli vse piškotke (Nujni piškotki, Nastavitve, Statistika, Trženje).

 

Izjava o piškotkih je bila nazadnje posodobljena 28. 06. 2019 s strani Cookiebot:

Nujni piškotki (2)

Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno namešcali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke, ki vam omogocajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analiticnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

ImePonudnikNamenIztekVrsta
__cfduidfotoin.siUsed by the content network, Cloudflare, to identify trusted web traffic.1 letoHTTP Cookie
CookieConsentfotoin.siStores the user’s cookie consent state for the current domain1 letoHTTP Cookie

Statistika (11)

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

ImePonudnikNamenIztekVrsta
__vw_tab_guidfotoin.siRegisters data on visitors’ website-behaviour. This is used for internal analysis and website optimization.SessionHTML Local Storage
_gafotoin.siRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.2 letHTTP Cookie
_gatfotoin.siUsed by Google Analytics to throttle request rate1 danHTTP Cookie
_gidfotoin.siRegisters a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website.1 danHTTP Cookie
_ym_dfotoin.siContains the date of the visitor’s first visit to the website.1 letoHTTP Cookie
_ym_isadfotoin.siThis cookie is used to determine if the visitor has any adblocker software in their browser – this information can be used to make website content inaccessible to visitors if the website is financed with third-party advertisement.1 danHTTP Cookie
_ym_retryReqsfotoin.siRegisters statistical data on visitors’ behaviour on the website. Used for internal analytics by the website operator.PersistentHTML Local Storage
_ym_uidfotoin.siThis cookie is used to collect non-personal information on the visitor’s website behavior and non-personal visitor statistics.1 letoHTTP Cookie
collectgoogle-analytics.comUsed to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behaviour. Tracks the visitor across devices and marketing channels.SessionPixel Tracker
yandexuidyandex.ruRegisters data on visitors’ website-behaviour. This is used for internal analysis and website optimization.1 letoHTTP Cookie
ypyandex.ruSets a unique ID for the session. This allows the website to obtain data on visitor behaviour for statistical purposes.10 letHTTP Cookie

Trženje (21)

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani.

ImePonudnikNamenIztekVrsta
_ym_metrika_enabledfotoin.siThis cookie is used to collect data on the visitor’s behavior on the website – this information can be used to assign the visitor to a visitor segment, based on common preferences.1 danHTTP Cookie
frfacebook.comUsed by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers.3 mesecaHTTP Cookie
GPSyoutube.comRegisters a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location.1 danHTTP Cookie
iyandex.ruNa čakanju1 letoHTTP Cookie
IDEdoubleclick.netUsed by Google DoubleClick to register and report the website user’s actions after viewing or clicking one of the advertiser’s ads with the purpose of measuring the efficacy of an ad and to present targeted ads to the user.1 letoHTTP Cookie
metrika_enabledfotoin.siUsed to track visitors on multiple websites, in order to present relevant advertisement based on the visitor’s preferences.1 danHTTP Cookie
NIDgoogle.comRegisters a unique ID that identifies a returning user’s device. The ID is used for targeted ads.6 mesecaHTTP Cookie
PREFyoutube.comRegisters a unique ID that is used by Google to keep statistics of how the visitor uses YouTube videos across different websites.8 mesecaHTTP Cookie
r/collectdoubleclick.netThis cookie is used to send data to Google Analytics about the visitor’s device and behavior. It tracks the visitor across devices and marketing channels.SessionPixel Tracker
test_cookiedoubleclick.netUsed to check if the user’s browser supports cookies.1 danHTTP Cookie
trfacebook.comUsed by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party advertisers.SessionPixel Tracker
VISITOR_INFO1_LIVEyoutube.comTries to estimate the users’ bandwidth on pages with integrated YouTube videos.179 dniHTTP Cookie
webvisor/36716375yandex.ruNa čakanjuSessionPixel Tracker
yabs-sidyandex.ruRegisters data on visitors’ website-behaviour. This is used for internal analysis and website optimization.SessionHTTP Cookie
YSCyoutube.comRegisters a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen.SessionHTTP Cookie
yt-remote-cast-installedyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoSessionHTML Local Storage
yt-remote-connected-devicesyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoPersistentHTML Local Storage
yt-remote-device-idyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoPersistentHTML Local Storage
yt-remote-fast-check-periodyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoSessionHTML Local Storage
yt-remote-session-appyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoSessionHTML Local Storage
yt-remote-session-nameyoutube.comStores the user’s video player preferences using embedded YouTube videoSessionHTML Local Storage

Nerazvrščeni (5)

Nerazvrščeni piškotki so piškotki, ki jim bomo skupaj s ponudniki posameznih piškotkov počasi razvrstili.

ImePonudnikNamenIztekVrsta
_ym_metrika_enabled_36716375fotoin.siNa čakanju1 danHTTP Cookie
_ym_visorc_36716375fotoin.siNa čakanju1 danHTTP Cookie
_ym36716375_lastHitfotoin.siNa čakanjuPersistentHTML Local Storage
_ym36716375_lsidfotoin.siNa čakanjuPersistentHTML Local Storage
_ym36716375_reqNumfotoin.siNa čakanjuPersistentHTML Local Storage
Ta spletna stran vsebuje piškotke. Omogočite piškotke, da vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo poglej podrobnosti .
Dovoli piškotkePoglej podrobnosti

GDPR

 • Pregled zasebnosti
 • Strogo nujni piškotki
 • Statistika
 • Trženje
 • Nerazvrščeni

Pregled zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, tako da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in pomagate naši skupini, da razumejo, kateri deli spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Vse nastavitve piškotka lahko prilagodite tako, da pomaknete jezičke na levi strani.
Več informacij o našem pravilniku o piškotkih.

Strogo nujni piškotki

Nujno potreben piškotek je vedno omogočen, da lahko shranimo nastavitve za osnovne nastavitve piškotka.

Če onemogočite ta piškotek, ne bomo mogli shraniti svojih nastavitev. To pomeni, da boste morali vsakič, ko obiščete to spletno mesto, ponovno omogočiti ali onemogočiti piškotke.

Statistika

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani.

Nerazvrščeni

Nerazvrščeni piškotki so piškotki, ki jim bomo skupaj s ponudniki posameznih piškotkov počasi razvrstili. Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da vam zagotovimo boljšo funkcionalnost in osebno prilagoditev. Lahko jih nastavimo mi ali drugi ponudniki, katerih storitve smo dodali na naše strani. Namen teh piškotkov je, da vam na podlagi vaših predhodnih obiskov in nastavitev ponudimo bolj osebno izkušnjo naše spletni strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.