Fotografiranje izdelkov

Potrebujete dobrega fotografa za fotografiranje izdelkov? Že več kot 10 let fotografiramo izdelke za spletne trgovine  in po verziji portala WishCam,  smo na seznamu 35 najboljših fotografov za produktno fotografiranje v Sloveniji.

Nudimo profesionalno fotografiranje izdelkov v studiu, naravi ali v vaši pisarni/tovarni.  Ampak za vrhunsko kakovost fotografij priporočamo fotografiranje v našem studiu v centru Maribora, kjer imamo različno studijsko opremo in pripomočke.

Fotografiranje izdelkov v foto-studiu v Ljubljani

Za spletno trgovino najbolj priljubljen način fotografiranja je fotografije izdelkov na belem ozadju; za baner, katalog ali letak priporočamo izdelek na transparentnem ozadju ( ali brez ozadja) v png obliki.  Takšno fotografijo lahko vstavimo tudi v obstoječe fotografije in naredimo lep kolaž po vaši želji za oglas.

Cena za fotografiranje izdelkov vedno vsebuje retuširanje fotografij. Verjamemo, da bodo naše cene privlačne za tiste, ki iščejo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto.

Primeri fotografiranja različnih vrst izdelkov

FOTOGRAFIRANJE OPREME IN NAPRAV

FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV IZ STEKLA

FOTOGRAFIRANJE SPORTNE OPREME

FOTOGRAFIRANJE KRISTALOV, KOVINE IN DRUGIH INDUSTRIJSKIH IZDELKOV

FOTOGRAFIRANJE OBLAČIL, OBUTVE IN MODNIH DODATKOV

FOTOGRAFIRANJE IGRAČ, ŠKATEL IN EMBALAŽE

FOTOGRAFIRANJE KOZMETIKE

FOTOGRAFIJE DARILNIH ŠKATEL IN DARILNE EMBALAŽE

FOTOGRAFIRANJE ROČNIH UR ZA OGLAS

4 NASVETI ZA NAJBOLJŠE REZULTATE

Jasna ideja in cilji

“Ko človek ne ve, na kateri pomol gre, zanj mu ne bo naklonjen niti en veter” (Seneka)

Jasno si predstavljajte, kaj na koncu želite dobiti od fotografa. Pošljite mu primere fotografij, ki so vam všeč (in mogoče primere fotografij, ki jih ne bi radi). Slika pove več kot 100 besed. Na primer, ali želite na steklenici imeti odsev ali je steklenico pred fotografiranjem nujno pretresti, na kaj dati poudarek  itd.  Vsa navodila morate dati fotografu DO začetka fotografiranja, sicer bo naredil tako, kakor vidi in kasnejših reklamacij ne upošteva.

Pravilna velikost fotografij vaših isdelkov

Večje ni boljše.
Če boste fotografije izdelkov uporabili za vašo spletno stran ali spletno trgovino, morate fotografu sporočiti natančne velikosti fotografij v pixlih.  Celo krasna fotografija je lahko poškodovana zaradi programskega speminjanja velikosti fotografij. Za točno velikosti fotografij se obrnite na vašega webmasterja. Ampak Pozor! Velika (=težka) fotografija negativno vpliva na hitrost nalaganja strani. Najti je treba pravi kompromis med velikostjo fotografije in hitrostjo.

Če bodo fotografije uporabljene za tiskani katalog, preverite pri strokovnjaku, kakšne velikosti naj bodo fotografije.

V primeru, če boste fotografije izdelkov uporablili za socialna omrežja, fotografu samo sporočite, za katero socialno omrežje jih potrebujete. Velikosti fotografij za Facebook, Instagram itd., so ponavadi standardne – 1080x1080pxl (Instagram), 1200x630pxl (Facebook), 800x1200pxl (Pintrest) itd.

Popoln vodnik si lahko ogledate v naši tabli.

Za vsak namen ustrezna slika

Ena fotografija za različne namene? Popolnoma ne. Za fotografije za tisk potrebujete visoko ločljivost 260-300 dpi in barvni profil SMYK ali  sRGB. Za splet je nekoliko drugače: ločljivosti je 72 dpi in barvni profil sRGB optimiziran za web.

Izberite najlepše vzorce za fotografiranje

Za fotografiranje izberite najlepše produkte, saj se na visokoresolucijskih slikah in na studijski osvetljavi hitro opazijo kakšne morebitne pomanjkljivosti na površini izdelka. Oštevilčite izdelke (npr. z nalepkami na zadnji strani), sestavite seznam. To bo olajšalo delofotografu in vam, ko boste morali fotografijo prepoznati ob nalaganju na spletno stran.

Odzivi naših strank

 • Fotografije so super!

  Jaka Stermenszky
  Vodja Trgovine igrač Čuri Muri
 • Imam zelo drag profesionalni fotoaparat, ampak sama ne bi nikoli naredila tako dobrih fotografij, kot mi jih je naredila ekipa fotoin.si za moje punčke.

  Ekaterina Konovalova
  Ekaterina Konovalova
  Lastnica hotela, Celje
 • Prejeli smo fotografije za katere se vam najlepše zahvaljujem!

  emporij
  Bojan Sumrak
  Asistent vodje projektov Emporij d.o.o
 • Hvala, super narejeno!

  Prvi paketek (logo)
  Mitja Starič
  Lastnik trgovine Prvipaketek.si
Ta spletna stran vsebuje piškotke. Omogočite piškotke, da vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo poglej podrobnosti .
Dovoli piškotkePoglej podrobnosti

GDPR

 • Pregled zasebnosti
 • Strogo nujni piškotki
 • Statistika
 • Trženje
 • Nerazvrščeni

Pregled zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, tako da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in pomagate naši skupini, da razumejo, kateri deli spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Vse nastavitve piškotka lahko prilagodite tako, da pomaknete jezičke na levi strani.
Več informacij o našem pravilniku o piškotkih.

Strogo nujni piškotki

Nujno potreben piškotek je vedno omogočen, da lahko shranimo nastavitve za osnovne nastavitve piškotka.

Če onemogočite ta piškotek, ne bomo mogli shraniti svojih nastavitev. To pomeni, da boste morali vsakič, ko obiščete to spletno mesto, ponovno omogočiti ali onemogočiti piškotke.

Statistika

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani.

Nerazvrščeni

Nerazvrščeni piškotki so piškotki, ki jim bomo skupaj s ponudniki posameznih piškotkov počasi razvrstili. Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da vam zagotovimo boljšo funkcionalnost in osebno prilagoditev. Lahko jih nastavimo mi ali drugi ponudniki, katerih storitve smo dodali na naše strani. Namen teh piškotkov je, da vam na podlagi vaših predhodnih obiskov in nastavitev ponudimo bolj osebno izkušnjo naše spletni strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.