O tem, kako je “preprosto “fotografirati izdelki..

Fotografiranje izdelkov v studiu

 

Zdi se, da ni nič lažjega, kot fotografiranje izdelkov. Izdelki se ne premaknejo, medtem ko jih fotografiramo. Vendar ni tako enostavno. Razložili bomo zakaj potrebujete strokovnjaka za fotografiranje izdelkov….

Profesionalna studijska oprema

Zdi se, da ni nič lažjega, kot fotografiranje izdelkov. Izdelki se ne premaknejo, medtem ko jih fotografiramo. Ne potrebujejo razlage, kako naj bodo postavljeni. Izdelek postavimo na mizo in ga fotografiramo. Vendar ni tako enostavno. Večina ljudi verjame, da bodo z dragim profesionalnim fotoaparatom brez težav naredili lepe fotografije za svojo spletno trgovino. Ampak, profesionalna fotografija ni samo profesionalen fotoaparat. Naj vam pojasnimo, zakaj.

Da bi dobili lepo fotografijo, boste potrebovali vsaj dobro (z drugimi besedami drago) osvetlitev. Vaša vgrajena bliskavica, tudi če je zelo močna, bo osvetlila le sprednjo stran izdelka. Tako boste dobili sliko z več svetlobe spredaj in temo ob straneh. Da bi to spremenili, boste potrebovali dodatne bliskavice.

Ok. Kupite jih in jih postavite okrog izdelka. In kaj boste dobili? Popolnoma temna fotografijo! Zakaj? Ker vaše bliskavice ne vedo, kdaj boste pritisnili na gumb. Da bi jih to naučili, potrebujete dodatno opremo imenovano sinhronizatorji. Tečete v trgovino in jih kupite. Povežete jih, fotografirate in dobili boste enodimenzionalno fotografijo, brez senc, brez globine. Kaj je zdaj narobe? Svetloba! 

Uporaba velikega števila luči v tem primeru nikakor ni dovolj. Morali bi jih pravilno postaviti. Pravilna osvetlitev je točno tisto, kar loči profesionalno fotografijo od amaterske.

No, če ste trmasti in ste pripravljeni porabiti nekaj tednov, da bi naredili bolj ali manj dobre fotografije, vam bo morda uspelo. Končno si naložite fotografije na vašo spletno stran in ugotovite, da kakovost fotografij in barve na njih sploh niso to, kar ste pričakovali. Poleg tega so vaše fotografije obrezane.

Razlog za to je, da vaše fotografije niso optimizirane za internet. Ja, tako pač je! Vse vaše delo ni nič vredno brez postprodukcije. Ali ste utrujeni od poslušanja? Pa sploh še nismo nič govorili o kolažih, Facebook naslovnicah in drugem oblikovanju…

Kaj imamo na koncu? Stran ste vrgli čas in denar, si načeli živce in – dobil nestrokovno narejene fotografije. Torej je najbolje, da se vrnemo na začetek in prepustimo fotografiranje svojih izdelkov strokovnjakom, dragoceni čas pa porabimo za razvoj svojega poslovanja!

Oglejte si naš cenik za fotografiranje izdelkov

About the author

Leave a Reply

Arhivi

Ta spletna stran vsebuje piškotke. Omogočite piškotke, da vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo poglej podrobnosti .
Dovoli piškotkePoglej podrobnosti

GDPR

  • Pregled zasebnosti
  • Strogo nujni piškotki
  • Statistika
  • Trženje
  • Nerazvrščeni

Pregled zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, tako da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in opravljajo funkcije, kot so prepoznavanje, ko se vrnete na našo spletno stran in pomagate naši skupini, da razumejo, kateri deli spletnega mesta najdete najbolj zanimive in uporabne.

Vse nastavitve piškotka lahko prilagodite tako, da pomaknete jezičke na levi strani.
Več informacij o našem pravilniku o piškotkih.

Strogo nujni piškotki

Nujno potreben piškotek je vedno omogočen, da lahko shranimo nastavitve za osnovne nastavitve piškotka.

Če onemogočite ta piškotek, ne bomo mogli shraniti svojih nastavitev. To pomeni, da boste morali vsakič, ko obiščete to spletno mesto, ponovno omogočiti ali onemogočiti piškotke.

Statistika

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika in zato več vredni za založnike in oglaševalce tujih strani.

Nerazvrščeni

Nerazvrščeni piškotki so piškotki, ki jim bomo skupaj s ponudniki posameznih piškotkov počasi razvrstili. Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da vam zagotovimo boljšo funkcionalnost in osebno prilagoditev. Lahko jih nastavimo mi ali drugi ponudniki, katerih storitve smo dodali na naše strani. Namen teh piškotkov je, da vam na podlagi vaših predhodnih obiskov in nastavitev ponudimo bolj osebno izkušnjo naše spletni strani. Če teh piškotkov ne dovolite, nekatere ali vse te storitve morda ne bodo delovale pravilno.